Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Μήνας του μέλιτος με χριστουγεννιάτικη διάθεση

Ο μήνας του μέλιτος, αν και συνήθως διαρκεί το πολύ εφτά με δέκα ημέρες, είναι για αρκετό κόσμο μία ευκαιρία να ταξιδέψει διαφορετικά και να δει κάποια κομμάτια του κόσμου άγνωστα σε αυτόν. Άλλοι, πάλι, επιλέγουν γνωστά και οικεία μέρη, ώστε να απολαύσουν τις μοναδικές στιγμές του επίσημου, πλέον, έρωτά τους. Όπως και να έχει, είναι μια ιδιαίτερη επιλογή για τα περισσότερα ζευγάρια. Ορισμένοι πηγαίνουν ταξίδι για τον μήνα του μέλιτος αμέσως μετά τον γάμο. Αρκετοί επιλέγουν να ταξιδέψουν κάποια άλλη στιγμή που η άδεια είναι μεγαλύτερη χρονικά, ώστε να έχουν περισσότερες ημέρες απόλαυσης και ξεγνοιασιάς. Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής περίοδος για ταξίδι του μέλιτος. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συμβάλλει σίγουρα στην ερωτική διάθεση του ταξιδιού. 
shutterstock_305416883
Κάτι που πρέπει να προσέξει το νιόπαντρο ζευγάρι πριν επιλέξει τον τόπο διακοπών είναι τα τοπικά έθιμα που μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι. Για παράδειγμα, σε πολλές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης ανήμερα τα Χριστούγεννα είναι τα πάντα κλειστά. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε κυριολεκτικά τα πάντα. Μέσα μαζικής μεταφοράς, εστιατόρια, μουσεία ακόμη και οι πλανόδιοι. Εκείνη την ημέρα καλό θα είναι να έχετε φροντίσει εκ των προτέρων για το πώς θα κινηθείτε και πού θα φάτε. Μία καλή λύση είναι τα ξενοδοχεία και ειδικά τα εστιατόριά τους, καθώς αυτά σίγουρα λειτουργούν και προσφέρουν εορταστικά μενού. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το γεγονός ότι και η επόμενη των Χριστουγέννων εξακολουθεί και είναι αργία για ορισμένες χώρες.
shutterstock_129384803
shutterstock_236114488
Όσον αφορά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, το Παρίσι είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή για ταξίδι του μέλιτος, ειδικά κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η ατμόσφαιρα ρομαντισμού που προσφέρει η πόλη - θέμα μάρκετινγκ αλλά όχι μόνο - αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τον φωτισμό και τον στολισμό της πόλης. Πόσες ταινίες και βιβλία, άραγε, δεν έχουμε δει και διαβάσει γι αυτή την πόλη σχετιζόμενα με ρομαντισμό; Αφεθείτε να περπατήσετε στην λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων και στη Μονμάρτη και θα καταλάβετε το γιατί. Αν και πληγωμένη από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, η πρωτεύουσα της Γαλλίας διατηρεί αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της.
shutterstock_305558627
Το Λονδίνο είναι μία επιλογή - σταθερή αξία για τους έλληνες ταξιδιώτες. Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι χριστουγεννιάτικη, καθώς μεγάλα κτήρια είναι στολισμένα (κυρίως εμπορικά), ενώ η ομίχλη της πόλης δίνει το κατιτίς παραπάνω. Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είναι άλλος ένας λόγος για να πάει εκεί κανείς για μήνα του μέλιτος. Η περίφημη Boxing Day με τις εκπτώσεις δίνει την ευκαιρία στο έτερον ήμισυ να επιδοθεί αλύπητα στα ψώνια!
shutterstock_263984003
Πηγαίνοντας λίγο πιο βόρεια, η Φινλανδία είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή για μήνα του μέλιτος την περίοδο των Χριστουγέννων. Κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λαπωνίας βρίσκεται το χωριό του Άη Βασίλη. Τι πιο χριστουγεννιάτικο από αυτό; Ανάμεσα στα άλλα εφόδια, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μαγιό για να απολαύσετε μία ζεστή σάουνα, ενώ έξω η θερμοκρασία θα είναι αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν!
shutterstock_121516534
Οι επιλογές είναι πολλές, ανάλογα με τα γούστα, τις προτιμήσεις, τις εμπειρίες, την διάρκεια άδειας και φυσικά τα οικονομικά του κάθε ζευγαριού. Ασχέτως τι θα επιλέξει κανείς, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να χαλαρώσει και να το απολαύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο προορισμός, αλλά περισσότερο το ταξίδι.
shutterstock_142464652

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog της travelaplanet24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου