Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Job-pairs.gr: κάτι διαφορετικό έναντι στην κρίση

Το να συζητήσει κανείς για την κρίση όταν είναι για τα καλά εδραιωμένη εδώ και 5 συνεχόμενη χρονιά στη χώρα είναι κάτι σαν την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο. Το να προσθέσει σ'αυτή τη συζήτηση το κομμάτι περί εργασίας και ανεργίας, είναι κάτι δυστυχώς αναπόφευκτο. Αυτό από το οποίο πάσχουν οι συζητήσεις είναι οι προτάσεις για κάτι διαφορετικό, ειδικά όταν αυτές οι προτάσεις συνοδεύονται από εθελοντισμό στην πράξη. Μια τέτοια κίνηση είναι, κατά τη γνώμη μου, το Job-Pairs.

Το Job-Pairs πρόκειται ουσιαστικά για ένα σημείο συνάντησης. Η συνάντηση δεν είναι απαραίτητα δια ζώσης, ούτως ή άλλως στην εποχή του διαδικτύου έχουμε ξεφύγει από κάτι τέτοιο. Όπως αναγράφεται και στην αρχική σελίδα, το Job-Pairs αποτελεί μία οργανωμένη προσπάθεια από μία ομάδα ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους να δημιουργήσουν ευκαιρίες στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον φέρνοντας σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με τον επαγγελματικό χώρο της επιλογής τους.

Στόχος είναι να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και να δοθεί μία ώθηση στα άτομα που αναζητούν εργασία. Από την άλλη πλευρά δίνεται η ευκαιρία δράσης από τους επαγγελματίες κάθε χώρου σε μια περίοδο που όλοι μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας σε αυτούς που τις χρειάζονται. Στο Job-Pairs μπορεί κανείς να γίνει είτε Mentor ώστε να υποστηρίξει, να μοιραστεί και να ενδυναμώσει είτε Mentee ώστε να μάθει, να συνδεθεί και να πετύχει. To στέλεχος με εργασιακή εμπειρία (job mentor), αποδέχεται να εμπλακεί σε 5 συναντήσεις με τον υποψήφιο για εύρεση εργασίας (job mentee), προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες και να προσφέρει καθοδήγηση για την επιτυχημένη μετάβαση του δεύτερου στην αγορά εργασίας.

Παρεμπιπτόντως, η προσπάθεια αυτή είναι σε εθελοντική βάση, καθώς δεν περιλαμβάνει κάμία χρηματική συναλλαγή ή και δέσμευση εύρεσης εργασίας. Η συνεργασία στηρίζεται στην αλληλεγγύη και στον επαγγελματισμό. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο job-pairs.gr

Τι λέτε, να γίνουμε επαγγελματικό ζευγάρι;


ΥΓ Πίσω από την προσπάθεια, ανάμεσα σε άλλους, είναι δύο καλοί καθηγητές και άνθρωποι που είχα την τιμή να γνωρίσω κυρίως μέσα από το μεταπτυχιακό μου, ο Γιάννης και η Μαρία. Μπορείτε να δείτε την ομάδα της προσπάθειας αυτή στην ενότητα Η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου