Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Αφιέρωμα στην Ολλανδία (ωραία χρόνια...)

6 χρόνια πριν, όντας φοιτητής στην Αθήνα στο ΟΠΑ - ΕΕΜ, πήρα μια μεγάλη απόφαση. Είπα να μείνω εκτός Ελλάδος για ένα διάστημα. Μέσο; Το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus. Προορισμός; Έπειτα από διαβουλεύσεις η Ολλανδία και το μεγαλύτερο λιμάνι της, το Ρότερνταμ, στο Erasmus Universitait Rotterdam. Διάστημα παραμονής; Χειμερινό εξάμηνο. Η Ολλανδία είναι πανέμορφη χώρα, οι άνθρωποι φιλόξενοι παρόλο που φαίνονται κρύοι. Η χώρα οργανωμένη, με υποδομές, δεν είναι τυχαίο ότι πάλεψαν για να κερδίσουν τη χώρα αυτή από τη θάλασσα. Τα αγγλικά τους είναι τέλεια, η συμπεριφορά τους πολύ καλή. Όρεξη να έχει κανείς για ποδηλατάδα, καθώς στους δρόμους προτεραιότητα έχουν οι πεζοί, τα ποδήλατα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τελευταία τα αυτοκίνητα. Τα χρώματα της χώρας καταπληκτικά, τέτοιες αποχρώσεις του πράσινου δε βρίσκουμε εδώ. Η κουζίνα τους βαριά, αλλά με πολλά αποικιακά στοιχεία, γι αυτό και βρίθουν τα ταϊλανδέζικα, τα τούρκικα και κάποια άλλα ανατολίτικα....Ωραίες εποχές. Μιλάμε για ένα γεμάτο 6μηνο μόνο με ταξίδια, ξύδια και λοιπά, πάρτυ, ένα γενικότερο χαμό με όλες τις φυλές της Ευρώπης και του κόσμου. Τότε, λίγο πριν το ευρώ.
Τώρα, γιατί με έπιασε αυτή η νοσταλγία;
Αφορμή στάθηκε το αφιέρωμα που ξεκίνησαν κάποια παιδιά με ιστολόγια κατά βάση ταξιδιωτικά για την Ολλανδία. Πάντα τέτοια!
Τα ιστολόγια που συμμετέχουν είναι:
Ορίστε και το banner

Καλά ταξίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον τα ταξίδια είναι ευκολότερη υπόθεση, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.

35 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση. Ελπίζω να σου ξυπνήσουμε ευχάριστες αναμνήσεις. Δυστυχώς εμείς δεν φτάσαμε μέχρι το Rotterdam αλλά από ότι φαίνεται κάποιος θα βρεθεί!
    CrazyTourist1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ταξιδια ναι .. θελω .. μπορω ... αλλα γιατι δε κανω ?

    κ@λορουτινα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπάσε τη ρουτίνα, βρε σκουληκάκι. Όντως μας τραβάει πίσω, αλλά όποτε έχουμε ευκαιρία, καλό είναι να ξεφεύγουμε. Ή να δημιουργούμε την ευκαιρία.
    Αυτή τη στιγμή ψάχνω για τις διακοπές του Πάσχα κάτι καλό. Καμιά διαφορετική πρόταση κανείς για 5ημερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Τρελοτουρίστες Διαβάζω τους συμμετέχοντες και απολαμβάνω. Ούτως ή άλλως, έχω γυρίσει όλες αυτές τις πόλεις. Εγώ να σας ευχαριστήσω για τις αναμνήσεις και τις εικόνες. Στα επόμενα, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hello αγαπητέ Kitsomitso (πολύ μ αρέσει αυτό το όνομα)
    εγώ πάλι σε προκαλώ να μας γράψεις την εμπειρία του Ροττερνταμ, όσο για φώτο δεν πειράζει, πάρε απο το νετ και τι έγινε δηλαδή στις φώτο θα κολλήσουμε?
    ΕΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aa ξεχασα, για πότε το πενθήμερο για το πάσχα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και τι δεν θα έδινα να φύγω..ΤΩΡΑ!
    ακόμα και μόνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @natassa Ειλικρινά, αν βρω χρόνο μες στη βδομάδα, θα το παλέψω! Τόσες πολλές αναμνήσεις, τόσος λίγος χρόνος.
    Για το Πάσχα του '08 μιλάω. Κοιτάω ήδη προορισμούς, πέντε μέρες θα είναι αυτές, γιατί να πάνε αναξιοποίητες; Αν έχετε κάποια πρόταση, είμαι όλος αυτιά ή μάλλον μάτια.

    @kat Και ποιος σε εμποδίζει να το κάνεις; Είναι όμορφες οι εκδρομές, αλλάζεις παραστάσεις, ξαλαφρώνει το μυαλό, γεμίζεις εικόνες, αρώματα, χρώματα. Προτιμώ με παρέα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kala sou xo katapliktiko proorismo
    ego piga to pasxa tou 07
    ola ta lefta
    foveres voltes
    katapliktiko fagito
    krasia
    diaskedasi
    oraia fysi
    NIKAIA!!!! pas milano kai apo ekei i noikiazeis aytokinito i pairneis allo aeroplano kai pas stin Nikaia
    den ksero an exeis ksanapaei alla emena m arese trela kai perasame kai teleia

    episis
    den mporo tis dikaiologies
    douleuo
    exo paidi
    andra spiti
    kai blog
    kai afieroma ollandia
    katse na grapseis
    na goustareis
    na peraseis kai sy kala mazi mas
    allios esy tha xaseis na to ksanaziseis esto kai etsi :)
    giati to taksidi file moy exei 3 stadia
    to proto einai i xara prin to taksidi i organosi klp klp
    to deytero einai to taksidi
    kai to trito na to thymasai, na xairesai kai na to moirazesai.
    Ayta
    kai kalo vrady.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @natassa Χαχαχα! Δύο σχόλια, απίστευτες πληροφορίες, χείμαρρος πραγματικός! Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου για Νίκαια - δεν έχω πάει, είναι η αλήθεια. Θα το ψάξω εκτενέστερα. Φυσικά μπορείς να βάλεις link, το συζητάς;
    Όσο για το άρθρο για το αφιέρωμα... :)

    ΥΓ Ξέχασες το με πονάει η φτέρνα, το αυτί, κλαίει η μπέμπα (μπα, μικρός είμαι ακόμη), έχω να πλύνω το αυτοκίνητο, θα μου καεί το φαγητό και πολλά πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. koita gia tin Nikaia exo grapsei liga pragmata, itan apo ta prota post , den eixa parei to kolai, (kritiki ekfrasi) einai mia poli na pas kai na peraseis kala.
    Tha grapso kapoia stigmi perissotera, alla epeidi yparxei periptosi na pao soon to psiloafino gia na vgalo ki alles foto.
    Gia mena einai apo tous pio dynatous proorismous stin Europi an eksaireseis ta varia onomata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έβαλα λινκ ότι συμμετέχεις και εσύ :)
    κοίτα μην με εκθέσεις ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίο ταξιδάκι! Εμπ(υ)ρια ζωής ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με τη Natassa. Θα γράψουμε κι εμείς ότι συμμετέχεις!!! Όσο για το Πάσχα ένας είναι ο προορισμός αν θες εξωτερικό...Ιρλανδία!
    CrazyTourist1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρέπει να πέρασες πολύ ωραία στην Ολλανδία εκείνο το εξάμηνο.

    Θα γράψεις κι άλλα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από το στόμα μου το πήρες τρελοτουριστάκι μου!! Ιρλανδία!!!

    CrazyTourist2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσο πολύ θέλω να πάω Ολλανδία!!! Είσαι τυχερός που μπόρεσες να μείνεις εκεί τόσο πολύ καιρό, ώστε να την μάθεις καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κιτσο Μητσο μου καλημερες απο Αλεξανδρουπολη...καλες οι τουλιπες αλλα πολυ υγρασια μωρε ειδικα αμστερνταμ που πηγα παλιοτερα...
    ταξιδακια ναι και οχι απαραιτητα εξωτερικο
    παμε ελλαδα πασχα κερκυρα η μετσοβο η ζαγοροχωρια...
    αλλη λυση καλη ειναι και η φλωρινα μικρη γραφικη και διπλα στο ποταμι
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θελώ και γώ να πάω Ολλανδία!!!!! Πολυ ζήλεψα!!! ήμουνα και γω στο ΟΠΑ πριν από 7 χρόνια!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AMSTERDAM και τα μυαλά στα κάγκελα...ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα, όταν ήμουν μικρούλης. Δυο φορές έχω πάει, όταν ήμουν μικρούλης, και έμεινα συνολικά ένα μήνα και κάτι ψιλά. Καλά ήταν. Πάμε γι'αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα μπογαλάκια μας και δρομο για κανενα χαλαρο σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάσχα; Ανδαλουσία βέβαια, ο ιδανικός ανοιξιάτικος καιρός, υπέροχα μέρη, φοβερό φαγητό, καλές τιμές και φλαμένκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @natassa Έγινε η αρχή, με την κατάλληλη ώθηση από εσάς. Ελπίζω να είναι στο κλίμα του αφιερώματος. Ήταν πολλές οι σκέψεις και θέλανε κάποια ταξινόμηση, γιατί το υλικό έβγαινε πολύ. Κρίμα που δεν έχω κάποιες φωτογραφίες να σας δείξω. Στα επόμενα ίσως.

    @σπύρος-ο-7ος Όντως, φανταστική εμπειρία. Σαν γνήσιος λάτρης της μπύρας την απόλαυσα, βέβαια λίγο πιο δίπλα - στο Βέλγιο, όπου σε κάθε γωνία λες και υπήρχε διαφορετική ζυθοποιϊα. Πάντως και στην Ολλανδία η μπύρα πάμφθηνη. Ουπς! Αυτά σε επόμενη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @τρελοτουρίστες Αναμένω περισσότερες λεπτομέρειες για Ιρλανδία. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, καθότι έχω πάει Σκωτία και Αγγλία. Η μετάβαση δεν είναι σχετικά ακριβή;

    @χουανίτα Ομοίως περιμένω περισσότερες λεπτομέρειες, κυρίως ως προς τη μετάβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @σοφία Όχι απλώς καλά, φανταστικά. Τα ταξίδια, τα πάρτυ, ο κόσμος απ'όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Η αίσθηση της ελευθερίας, καθότι φοιτητές. Οι έρωτες, τα φλερτ, όλα στο απόγειό τους. Ωραίες εποχές!

    @χάρης Ποτέ δεν είναι αργά. Υπό άλλο πρίσμα, βέβαια, αλλά εξίσου όμορφα. Καθετί στον καιρό του. Τώρα που οι μεταφορές είναι φτηνές και το νόμισμα ενιαίο, όλα είναι δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @μοιράιδα Συμφωνώ, η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Γι αυτό ευγνωμονώ τους γονείς μου, καθότι όταν ήμασταν μικροί και όχι μόνο, γυρίσαμε πραγματικά όλη την Ελλάδα, κυρίως την ηπειρωτική. Τα νησιά τα ανακάλυψα κυρίως ως φοιτητής, τώρα ήρθε η ώρα να κινηθώ προς τα έξω. Τώρα που υπάρχουν κάποια χρήματα και λιγοστές υποχρεώσεις. Μόνο άδεια να βρίσκω και όλα τα άλλα... Σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη που περιγράφεις έχω πάει αρκετές φορές. Καθότι μέναμε Λάρισα, όλα αυτά ήταν κοντινά.

    @λαχανάκι Ομοίως, ποτέ δεν είναι αργά! Μπορείς, αρκεί να το θελήσεις! ΟΠΑ; Ποια σχολή; Εγώ ΕΕΜ. Είδες απόφοιτους που βγάζει (λέμε και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @κορκόδειλας Κοσμογυρισμένος βλέπω, φίλτατε. Εύγε! Καιρός για επόμενα ταξίδια, λοιπόν. Όντως το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο, μια μεγαλούπολη όχι τόσο πολύβουη όπως έχουμε συνηθίσει. Όμορφες αναμνήσεις, κράτησέ τις μαζί με τη σοφία αιώνων - καθότι άρχαιος ;-)

    @σκουλήκι Χαλαρό, έξαλλο, αυτό είναι σχετικό. Μπορεί να είναι ξεκούραστο πνευματικό και κουραστικό σωματικά ή και το αντίθετο. Εξαρτάται τι ζητάμε κάθε φορά. Πάντως, αυτό είναι το σωστό πνεύμα. Να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία ξεκούρασης ανεκμετάλλευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα!! Ναι τα καλύτερα παιδιά βγάζει το ΟΠΑ... Ήμουν σε μια λιγότερο μουράτη σχολή looool... στην Πληροφορική ;) (ξέρεις τα παιδιά με τα αθλητικά και το sport ντύσιμο χιχιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @laxanaki Μια χαρά σχολή, αν και οι δικοί μας το παίζανε μούρες. Αν και είχαμε καλύτερη αίθουσα υπολογιστών από εσάς! Τα πάρτυ πάντως στο εστιατόριο κορυφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν κλείσεις τώρα, για 11-19 Απριλίου, με τη Swiss air, με στάση στη Ζυρίχη, ακριβώς όπως κάναμε κι εμείς θα πληρώσεις 308,29€ κατ'άτομο (απ'ότι θυμάμαι περίπου τόσα πληρώσαμε κι εμείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όμορφα. Θα το ψάξω περαιτέρω. Ίσως και λίγο πιο φτηνά - ήδη το βρήκα με 270. Καλές οι εναλλακτικές, ειδικά για κάτι διαφορετικό. Για εκεί έχετε κάποιο πρόγραμμα/ προτάσεις; Με πριζώσατε τώρα (με την καλή έννοια). Αναμένω νεότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι όντως.. εσείς είστε οι μούρες πάντα εκεί μέσα... όχι ότι εμείς σκάγαμε κιόλας... είχατε και καλά εργαστήρια.. αλλά είχες δει τα δικά μας στη δερυγνί στο δεύτερο??? :P Τα πάρτυ όλα τα λεφτά... αν και γινόταν το έλα να δεις, την ΑΣΟΕΕ παιδί μου δεν την φτάνει κανείς σε κάτι τέτοια!! looool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπόν...Έχεις 5 μέρες!
    Οι δυο κομητείες που θα πρότειναμε ανεπιφύλακτα είναι:
    (α) Kerry, με βάση το Killarney και εκδρομές σε Ring Of Kerry, Dingle και Killarney Park
    (β) Galway, με βάση κάπου έξω από την πόλη (εμείς μέναμε στο Oughterard) και βόλτες σε Cliffs of Moher και Connemara.
    Αν το αποφασίσεις έχουμε να σου δώσουμε ονόματα και διευθύνσεις για διαμονή και διατροφή!
    Το μόνο ελάττωμα είναι ότι πρέπει να χεις αμάξι γιατί τα τρένα δεν βολεύουν για τέτοια εκδρομή. Αλλιώς πρέπει να κινηθείς πάνω στις γραμμές του τρένου ή να πας κυρίως Δουβλίνο).

    CrazyTourists

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @laxanaki Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα... Πέρασα τις προάλλες από τη σχολή για να πάρω τον πάπυρο. Με συνεπήρε το κλίμα. Ωραία χρόνια. Κάθησα και στο κυλικείο για καφέ και τυρόπιτα. Ο Βαγγέλης εκεί, βράχος!

    @τρελοτουρίστες Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρότασή σας. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τους λοιπούς συμμετέχοντες στην εκδρομή. Όταν βγει η ετυμηγορία, θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή